На първо място е от изключителна важност, преди да се заемете с прилагането на домашни лекове да се консултирате с лекар.

Брадавиците не причиняват болка или друго неразположение, но са дерматологичен проблем, от който няма как да не пожелаете да се освободите. Причината за появата им може да варира – хормонален дисбаланс, затлъстяване, диабет и др. 


На първо място е от изключителна важност, преди да се заемете с прилагането на домашни лекове да се консултирате с лекар. 


Някои брадавици може да бъдат знак за по-сериозен проблем. Ако докторът Ви не сметне за необходимо да се взема биопсия, тогава вече можете да преминете към премахването на образуванието в домашни условия, съветват от „Brightside“. Ето и някои доказани трикове:


1. Ябълков оцет – напоете памучен тампон и изстискайте излишната течност, след което поставете върху брадавицата и закрепете с лепенка. Махнете я на сутринта. Повтаряйте всяка вечер, докато формацията не падне сама.


2. Масло от чаено дърво – почистете добре кожата, след което масажирайте с памучен тампон, напоен с няколко капки от маслото. Повтаряйте процедурата 3-4 пъти на ден.


3. Етерични масла от риган и кокос – смесете 2-3 капки масло от риган с 4-5 капки кокосово масло. Почистете кожата, след което напоете памучен тампон със сместа и масажирайте засегнатия участък 2-3 пъти на ден.

4. Лимонов сок – почистете кожата. Напоете памучен тампон с прясно изцеден сок от лимон и масажирайте участъка 2-3 пъти дневно.


5. Алое вера – втривайте в засегнатия участък сок или гел от алое вера 2-3 пъти дневно.


6. Чесън – счукайте няколко скилидки, след което поставете от пастата върху парче памук. Покрийте с лепенка и оставете да действа през нощта. Повторете процедурата 2-3 дни.


7. Обелка от банан – поставете парче от обелката от банан, със светлата месеста част към кожата, след което покрийте с лепенка. Оставете да действа през нощта. Повтаряйте процедурата всяка вечер, докато брадавицата не падне.

Източник: https://poligraff.net

На страницата на https://poligraff.net ще намерите още интересни и полезни четива за всеки!

Advertisements

Leave a Reply