Публикувано в ЗДРАВЕ

Почистване на банята и тоалетната

Има няколко неща, с които да предотвратите появата на плесени и мухъл. На първо място добрата вентилация, с прозорец или стенен вентилатор, за да може парата и влагата да не се задържат в помещението. Изнасяйте мокри те кърпи от банята и ги прострете на терасата. Използвайте отворени рафтове и непорести материи, в които да се развият спорите на плесена.

Санитарния фаянс може да почистите като използвате топла вода и сода бикарбонат или бял винен оцет и топла вода. Не използвайте сместа от вода и сода бикарбонат за ваните, за да не ги съсипете.

Оцетът е ефикасно средство за премахване на наслагванията от котлен камък на мивки и кранчета. Достатъчно е да минете с домакинска гъба, напоена в топъл оцет по замърсени те кранчета. След това изплакнете добре с вода. Ако котленият камък се е наслоил върху кранчетата в големи количества, то тогава е най-добре да се развият, натопят в оцет, докато котленият камък не започне да се топи. След това ги изплакнете с топла вода и поставете на местата им.

Тоалетната чиния ще заблести без да използвате белина, амоняк и други препарати. Може да ги заместите без никакъв проблем със сода бикарбонат или оцет, разтворен в гореща вода.

Реклами
почистване на банята и тоалетната

Фугите в банята и кухнята напръскайте с водка и оставете за 10 минути, ще ги почистите бързо и без много усилия. Причината е, че тя прониква в засъхналия сапун и го разгражда.

Почистете тоалетната чиния, като изсипете кока кола и оставете за час – киселината в напитката ще разгради петната.

Ваната и плочките в банята ще почистите, като преди да започнете третирането с четка, пуснете душа да тече известно време с много гореща вода. Парата ще разтвори мръсотията по повърхността. След това ще ви бъде много по-лесно да я отстраните без да търкате упорито.

Ръждивите петна от капещия кран във ваната или в умивалника, ще изчезнат, ако ги на триете с няколко капки лимонов сок.

Реклами

ПОЧИСТВАНЕ НА ДЪСКАТА ЗА РЯЗАНЕ

ПОЧИСТВАНЕ НА ХЛАДИЛНИКА БЕЗ ПРЕПАРАТИ

ТРЕТИРАНЕ НА ПЕТНА ОТ КАФЕ

СУШЕНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ПЧЕЛНИЯ ПРАШЕЦ

ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ

БОНБОНКИ ОТ БИСКВИТИ

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s