Канадски учени съветват бременните жени да консумират повече плодове, за да развият бебетата им по-силни интелект и памет. В изследването на Университета Алберта били включени данните от национално изследване на над 3 500 канадски деца, чиито майки документирали ежедневните си навици по време на бременността. Оказало се, че дамите, които наблягали на плодовете, дали живот на малчугани с по-добри умения за запаметяване и прилагане на наученото.

Канадски учени съветват бременните жени да консумират повече плодове, за да развият бебетата им по-силни интелект и памет. В изследването на Университета Алберта били включени данните от национално изследване на над 3 500 канадски деца, чиито майки документирали ежедневните си навици по време на бременността. Оказало се, че дамите, които наблягали на плодовете, дали живот на малчугани с по-добри умения за запаметяване и прилагане на наученото.

Междувременно, включването на плодове в диетата на самите деца не оказвало толкова голям ефект, посочва изданието “EBioMedicine”, където бил публикуван научният труд. Същото се отнася и за консумираните фибри, калории, мастни киселини и други хранителни елементи по време на бременността. Подобни резултати са открити и при тестове с насекоми и животни, което потвърждава откритието, пише “Science Daily”.

Специалистите, работили по изследването, смятат, че плодовете се отразяват благотворно на плода на неврологично ниво, оказвайки влияние върху развитието на някои важни части от главния мозък, които регулират когнитивните способности. Изследването по темата продължава, за да се установи има ли някакви странични ефекти върху плода, свързани с консумацията на естествени захари.

Източник: https://poligraff.net

На страницата на https://poligraff.net ще намерите още интересни и полезни четива за всеки!

Advertisements

Leave a Reply