червена боровинка бори инфекции

Оказва се, че освен антиоксидантите и флаванолите в тях, червените зрънца имат и други предимства.

Червената боровинка отдавна се бори за място сред списъка със световни суперхрани. Специалисти от Масачузетския университет Амхърст откриха поредната причина плодът да заеме челно място в препоръчваните здравословни продукти. Оказва се, че освен антиоксидантите и флаванолите в тях, червените зрънца имат и други предимства.

Специфичните въглехидрати в червените боровинки се отразяват благотворно на полезните бактерии в храносмилателния тракт и по този начин спомагат за доброто състояние и функциониране на системата, пише „Daily mail“. А чревните бактерии, от своя страна, не са ценни само за стомаха, но и за здравето на мозъка ни, за фигурата и енергията ни, за настроението и емоционалното ни състояние.

Припомняме Ви, че неотдавна учени откриха, че червените боровинки съдържат вещества, атакуващи бактериалните инфекции. Според предишни изследвания на Масачузетския университет, флаванолите намаляват способността на бактерията E.coli да причини инфекция в тялото ни, пречейки на колониите от бактерии да се прикрепят към тъканите ни.

Източник: https://poligraff.net

На страницата на https://poligraff.net ще намерите още интересни и полезни четива за всеки!

Leave a Reply