Понижаване на температурите и дъжд в последния ден на седмицата

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, на юг и ще прегърми.

Днес с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите още ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на много места ще има валежи от дъжд, в планините – от сняг. В Южна България ще има и гръмотевици. Почти без валежи ще е покрай Дунав, там и облачността ще намалява по-често до слънчево. Максималните температури ще са предимно между 11° и 16°, в София – около 11°.Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за Агенция „Фокус“.   

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, на юг и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са 13°-17°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините облачността ще е по-често значителна и ще има валежи предимно от сняг. В отделни райони ще има и гръмотевици. Ще духа силен, временно бурен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.

Източник: https://poligraff.net

На страницата на https://poligraff.net ще намерите още интересни и полезни четива за всеки!

Leave a Reply