пчелен прашец

Пчелният прашец се съхранява на тъмно и сухо място, за да запази свойствата си за по-дълго. Приема се по една лъжица сутрин и вечер на гладно – за предпочитане, защото се усвоява по-добре. Може да се смеси с вода, с кисело мляко, със сок или направо с меда.

Той е супер храна и природен антибиотик. Този пчелен продукт е натурална бомба от витамини и минерали, като съдържа всички, за които се сетите. В състава му влизат въглехидрати, протеини и захари, естествени аромати и минерали, ензими.

И още – калий, калций, магнезий, цинк, мед, хром, фосфор, желязо, манган, фолиева киселина и много други, много витамин С и аминокиселини, заради чието съдържание е естествен еквивалент на антибиотичните препарати.

Пчелният прашец помага при изграждането на скелета, благодарение благодарение на съдържанието на витамин D. Витамин E влияе положително на половата система.

Подкрепя работата на имунната и дихателна система, отразява се благоприятно при третиране на алергии и диабет. Той е продукт, чиято системна употреба е много полезна за човешкото здраве.

Антиоксидантите в прашеца оказват противовъзпалителен ефект върху белодробната тъкан.

Прашецът съдържа ензима лецитин, който подобрява работата на храносмилателната система.

Advertisements

Пчелният прашец третира успешно бъбречни проблеми. Предотвратява натрупването и способства за изхвърлянето на песъчинки и камъни.

Употребата на прашеца се отразява отлично на чревната микрофлора, а по този начин укрепва и имунитета. Притежава свойства, наподобяващи тези на някои антибиотици, и защитава тялото от вируси. Малките жълтеникави гранулки са богат източник на антиоксиданти, които предпазват клетките от вредното въздействие на свободните радикали.

Прашецът, събиран от пчелите е мощен афродизиак – повишава потентността. Въздейства положително и при диабет, като контролира нивата на кръвната захар. Стимулира производството на хормони и спомага по-дълго да се чувстваме млади.

Прашецът обаче съвсем спокойно може да се приема директно в устата, където се оставя да се разтопи, без да бързате да преглъщате. Желателно е още да не използвате метална лъжица, нито за прашеца, нито за меда, а по възможност дървена, може и пластмасова.

Добре е след прием на пчелен прашец за известен период от време да дадете кратка почивка на организма преди да предприемете повторно „зареждане“. А прашецът от своя страна ще ви спести дълго време разходката до аптеката.

Същевременно е благоприятен за растежа на клетките и тъканите. Пчелният прашец чисти токсините, спомага за намаляване на лошия холестерол и извеждането от организма на пикочната киселина. Незаменим е при борбата със свободните радикали. Твърди се, че прашецът не позволява развитието на тумори, спира растежа на раковите клетки. Повишава силата и издръжливостта на организма особено в моменти на силен стрес.

И всичко това накуп, събирано от трудолюбивите пчели. Именно заради богатия му състав пчелният прашец е мощно антивирусно и антимикробно средство, което повишава имунитета и успешно защитава организма от инфекции.

Еликсирът на живота е любима храна и на фитнес маниаците, които искат да трупат мускули, но им гарантира естествен произход.

Advertisements

Leave a Reply