За празника сме събрали за вас едни от най-интересните тиквени фенери.

Въпреки че Хелоуин не е български празник, популярността му през последните години е доста голяма. За празника сме събрали за вас едни от най-интересните тиквени фенери. 

Може би се питате как да направите сами тиквен фенер, не е толкова трудно.Трябват ви една тиква, къс остър нож, лъжица, свещ от по-малките и химикал. Изрежете кръгла дупка около дръжката на тиквата и махнете полученото „капаче”. Изгребете семената и вътрешността с лъжицата и ножа. След това изстържете вътрешността на тиквата, докато дебелината й стане около 1 см.

Нахвърляйте чертите на „лицето” на тиквата с химикал. Нарисувайте ги малко по-малки, отколкото искате да са, за да можете да режете извън очертанията и така да изрежете частите, надраскани с  химикала. Изрежете по контурите. Движенията на ножа трябва да са по-скоро пробиващи, отколкото режещи. Почистете добре около очите, устата и носа.

С ножа очертайте кръг в основата на тиквата, от вътрешната й страна. Кръгът трябва да е голям колкото основата на свещта ви. Внимателно изстържете меката част от този кръг с лъжица. Поставете свещта в кръга, запалете я и върнете „капака” на тиквата.

Източник: https://poligraff.net

На страницата на https://poligraff.net ще намерите още интересни и полезни четива за всеки!

Advertisements

Leave a Reply