Грахът подмладява, бори инфекциите и подсилва имунитета

Грахът намалява и “лошия” холестерол, заздравява костите и спомага за нормалното функциониране на хранителната система.

Грахът се нарежда сред суперхраните, въпреки че повечето хора го пренебрегват, когато става дума за здравословното хранене и природната медицина. Оказва се, обаче, че това растение има редица положителни ефекти върху тялото ни. Консумацията му повишава имунитета, противодейства на стареенето и бори инфекциите.

Грахът е от семейство бобови и съдържа много протеини, фибри и микронутриенти, но в същото време има ниска калорична стойност – т.е. е особено подходящ, ако се борите с килограмите, или пък се стремите да поддържате фигурата си. Освен това, зърната му са богати на витамините А, В1, В2, В3, В6, С, Е и К. Грахът съдържа антиоксиданти (сред които и алфа и бета каротени), калций, желязо, магнезий, фосфор, цинк и др.

Богатият му състав го правят суперхрана за предгрипния и грипния сезон, подсилвайки имунитета, давайки ни енергия и сила и борейки се с инфекциите. Освен това, според специалистите, грахът се отразява добре на пациенти с бронхити, артрит, Алцхаймер и др. Фибрите и протеините го правят подходящ за хора с диабет. Грахът намалява и “лошия” холестерол, заздравява костите и спомага за нормалното функциониране на хранителната система.

Източник: https://poligraff.net

На страницата на https://poligraff.net ще намерите още интересни и полезни четива за всеки!

Advertisements

Leave a Reply